Virtualne učionice

Francuski jezik – virtualne učionice 2018./19.

Francuski jezik – virtualne učionice 2018./19.

Objavljeno: 24. srpnja 2019.

Pipreme za uvođenje kurikuluma nastavnoga predmeta Francuski jezik i profesionalno usavršavanje učitelja i nastavnika francuskoga jezika u Školi za život odvijalo se od 15. svibnja 2018. do  12. srpnja 2019. godine u tri virtualne učionice: učionici za učitelje i nastavnike uključene u eksperimentalnu provedbu programa Škola za život, u učionici za više savjetnike Agencije za odgoj i obrazovanje i voditelje županijskih stručnih vijeća te učionici za sve učitelje i nastavnike francuskog jezika. 

Virtualna učionica Francuski jezik u Školi za život okupila je učitelje i nastavnike iz  eksperimentalnih škole kako bi se pripremili za eksperimentalnu provedbu predmetnog kurikuluma. Edukacija se provodila u dvije faze. Prva faza virtualne učionice trajala je od 15. svibnja 2018. do 19. kolovoza 2018. godine, a druga je faza virtualne učionice trajala od 20. kolovoza 2018. do 12. srpnja 2019. godine. Edukacija se sastojala od 14 tema ukupnoga trajanja 84 sataa sadržaji tema odnosili su se na učenje i poučavanje predmeta Francuski jezik, razradu odgojno-obrazovnih ishoda, planiranje poučavanja, vrednovanje te na uporabu digitalnih alata za unaprjeđenje nastave francuskoga jezika.   

Virtualna učionica Francuski jezik za više savjetnike Agencije za odgoj i obrazovanje te voditelje županijskih stručnih vijeća otvorena je u prosincu 2018. godine. Tijekom jednomjesečne edukacije polaznici ove učionice su dijelili primjere dobre prakse i sudjelovali u raspravama o kompetencijama 21. stoljeća, promjeni paradigme poučavanja, aktivnom učenju i strategijama učenja.     

Virtualne učionice za učitelje i nastavnike Francuskoga jezika bile su otvorene od 15. prosinca 2018. do 12. srpnja 2019. Edukacija se sastojala od šest tema ukupnoga trajanja 92 sata. Polaznici su učili i razmjenjivali znanja i ideje o predmetnomu i međupredmetnim kurikulumimakurikulumskom pristupu poučavanju i planiranju, kompetenciji učiti kako učiti i vrednovanju. 

Tijekom lipnja i srpnja održano je 5 skupova uživo na kojima je bilo 80 sudionika.

 

Exp. virtualna ucionica izvjesce from Skolazazivot

 

Front. virtualna ucionica izvjesce from Skolazazivot

 

Or sz z voditelji savjetnici izvjesce from Skolazazivot
Francuski jezik virtualne učionice
Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin