Naslovnica

Matific i Ministarstvo znanosti i obrazovanja omogućuju besplatan pristup svim učiteljima i učenicima osnovnih škola

Matific i Ministarstvo znanosti i obrazovanja omogućuju besplatan pristup svim učiteljima i učenicima osnovnih škola

Objavljeno: 18. ožujka 2020.

Matific je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja omogućio besplatno korištenje ovog višestruko nagrađivanog digitalnog programa za matematiku svim učiteljima i učenicima osnovnih škola u Hrvatskoj na dva mjeseca.

Preko 330 000 učenika moći će koristit Matific u nastavi na daljinu. Matific je vodeći digitalni program za učenje i podučavanje matematike. Primjeren je za djecu od predškolskog uzrasta do šestog razreda osnovne škole (6-12 godina), a dodatna razina zadataka prikladna je i za starije uzraste. Program radi na bilo kojem uređaju u online i offline verziji, kod kuće ili u školi, a usklađen je s hrvatskim kurikulumom matematike i u potpunosti preveden na hrvatski jezik te učiteljima omogućuje dodjeljivanje zadataka koji prate nastavne cjeline. Na ovaj način učitelji mogu dodijeliti učenicima zadatke iz matematike i nesmetano raditi na daljinu. Matific se temelji na učenju kroz igru, a koristi se u više od 60 zemalja diljem svijeta i preveden je na 40 jezika. Na ovaj će način učenici osnovnih škola u Hrvatskoj dobiti pristup višestruko nagrađivanom programu koji prati napredna pedagogija 21. stoljeća. Učitelji i učenici u Matificu mogu pronaći tisuće zabavnih i interaktivnih zadataka, a uz to su im dostupni i radni listovi.

Matific i Ministarstvo znanosti i obrazovanja već su proveli pilot projekt tijekom školske godine 2018./19. u sklopu eksperimentalnog programa Škola za život, a jedan od pokazatelja uspješnosti pilot projekta su pozitivniji stavovi učenika o matematici.

Svim učenicima su nakon prijave u sustav dostupni svi zadaci za odabrani razred te ih mogu samostalno rješavati, što ujedno omogućuje i sudjelovanje roditelja  u aktivnostima učenja.

  • Matific je usklađen s hrvatskim kurikulumom
  • Učiteljima omogućuje dodjeljivanje zadataka koji prate nastavne cjeline
  • Prilagođava se svakom učeniku i prati njegov napredak
  • Automatizirana izvješća s rezultatima učenika stižu učitelju na profil
  • Temelji se na učenju kroz igru; kroz zabavne epizode i stvarne primjere vodi učenike kroz nastavne cjeline
  • Dostupno je preko 2000 zadataka, a osim animiranih i interaktivnih epizoda, u Matificu možete pronaći i radne listove za svaku nastavnu cjelinu.

 

U Matificu svaki učitelj i svaki učenik ima pristup svom profilu, što ga čini idealnim programom za učenje na daljinu. Matific ima i odobrenje  Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

Korisni linkovi:

Registracija razreda za besplatan pristup: https://www.matific.com/hr/hr/home/mzo/

Napomena: svi učitelji mogu dodati svoj razred (uključujući i one koji su imali pristup prošle šk. god., ali do sad nisu imali aktivnu licencu)

Snimka webinara kroz koji su pojašnjene značajke Matifica. U opisu videa možete pronaći točno vrijeme u kojem se pojedina opcija objašnjava : https://www.youtube.com/watch?v=_hNfkJ1by0k&t=4s

Grupa za učitelje na Facebooku za razmjenu savjeta, iskustava i komentara: https://web.facebook.com/groups/402888450657333/

Primjeri zadataka:

Više o Matificu pogledajte u videu ili na www.matific.com ili u videu: https://www.youtube.com/watch?v=oUqBzRM9jdI&t=13s

 


Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin