Novosti

Napredovanje odgojno-obrazovnih radnika

Napredovanje odgojno-obrazovnih radnika

Objavljeno: 23. veljače 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u srpnju 2019. godine Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (Narodne novine, br. 68/2019.).

Pravilnik je dostupan na poveznici. U skladu s člankom 9. Pravilnika imenovano je Povjerenstvo za napredovanje na rok od tri godine, a Odluka o imenovanju dostupna je na poveznici.

Povjerenstvo za napredovanje pripremilo je obrazac zahtjeva za napredovanje i objašnjenja kriterija vrednovanja stručno-pedagoškoga rada navedenih u članku 8. Pravilnika o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (Narodne novine, br. 68/2019.), kao i prijedlog smjernica za primjenu Okvira nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje u osnovnim i srednjim školama prilikom napredovanja učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja.

Obrazac zahtjeva za napredovanje dostupan je na poveznici, a objašnjenja kriterija vrednovanja stručno-pedagoškog rada su na poveznici.

Smjernicama za primjenu prilikom napredovanja učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja može se pristupiti na sljedećim poveznicama:

a) Smjernice za primjenu Okvira nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje
b) Smjernice za primjenu Okvira nacionalnoga standarda kvalifikacija za stručne suradnike
c) Smjernice za primjenu Okvira nacionalnoga standarda kvalifikacija za ravnatelje.

Snimka webinara na kojemu se tumači procedura i kriteriji napredovanja nalazi se na poveznici, a prezentacija je dostupna na poveznici.

 

napredovanje Povjerenstvo za napredovanje Pravilnik o napredovanju
Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin