Virtualne učionice

Povijest – virtualne učionice 2018./19.

Povijest – virtualne učionice 2018./19.

Objavljeno: 23. srpnja 2019.

Za potrebe edukacije učitelja i nastavnika povijesti i pripremu za uvođenje novog kurikuluma povijesti otvorene su četiri virtualne učionice: 

  1. virtualna učionica Povijest u Školi za život pripremala je učitelje i nastavnike za eksperimentalnu provedbu predmetnog kurikuluma. Edukacija se provodila u dvije faze. Prva faza virtualne učionice trajala je od 15. svibnja 2018. do 11. srpnja 2018. godine, a druga faza virtualne učionice trajala je od 20. kolovoza 2018. do 12. lipnja 2019. godine. 
  2. virtualna učionica za više savjetnike Agencije za odgoj i obrazovanje i voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika povijesti pripremala je polaznike u razdoblju od 20. studenoga 2018. do 18. prosinca 2018. godine.  
  3. virtualna učionica za učitelje povijesti u osnovnim školama pripremala je polaznike za frontalno uvođenje predmetnog kurikuluma u razdoblju od 15. prosinca 2018. do 12. lipnja 2019. godine. 
  4. virtualna učionica za nastavnike povijesti u srednjim školama pripremala je polaznike za frontalno uvođenje predmetnog kurikuluma u razdoblju od 15. prosinca 2018. do 12. lipnja 2019. godine. 

U virtualnim učionicama učitelji i nastavnici upoznavali su se s mnogim temama vezanim za predmetni kurikulum: vrednovanjem, kurikulumskim planiranjem, upotrebom IKT-a i digitalnih alata u nastavi, međupredmetnim temama te izradom godišnjeg izvedbenog kurikuluma. U forumima su učitelji i nastavnici postavljali svoje odgovore, rješavali testove, komentirali odgovore drugih polaznika te tako primjenjivali različite pristupe vrednovanju – samovrednovanje i kolegijalno (vršnjačko) vrednovanje, stvarajući tako bazu materijala koje će moći koristiti u nastavi.  

Nakon uspješnog dovršenja aktivnosti i zadataka polaznicima su dodijeljene značke. U sve četiri učionice ukupno je dodijeljeno 6523 značke. 

Tijekom lipnja i srpnja održano je 32 skupova uživo na kojima je bilo 947 sudionika.

Izvjesce eksperimentalne ucionice vu pov szz from Skolazazivot

 

Izvjesce frontalna virtualna ucionica pov ss from Skolazazivot

 

Izvjestaj frontalna vu pov os from Skolazazivot

 

Virtualna ucionica za vise savjetnike agencije za odgoj i obrazovanje i voditelje zsv a povijesti from Skolazazivot
Povijest virtualne učionice
Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin