Virtualne učionice

Predmetna nastava i Srednja škola – virtualne učionice 2018./19.

Predmetna nastava i Srednja škola – virtualne učionice 2018./19.

Objavljeno: 23. srpnja 2019.

Virtualne učionice Srednja škola u Školi za život i Predmetna nastava u Školi za život okupile su učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola koje su uključene u eksperimentalnu provedbu Škola za život. Edukacija u ovim učionicama trajala je od 12. travnja do 10. prosinca 2018. godine

Sudjelujući u različitim aktivnostima te dijeleći svoje ideje i iskustva s drugima, učitelji i nastavnici su promišljali o svojem učenju i poučavanju i pripremali se za primjenu kurikuluma u svojim razredima.  

Edukacija u ovim virtualnim učionicima obuhvatila je  3 cjeline s 9 obaveznih temaKroz ulogu učenika upoznali su različite metode poučavanja i vrednovanjaU uvodnoj cjelini učitelji i nastavnici su izradili e-portfolio čime su ujedno stvorili svoju bazu materijala i ideja za buduće poučavanje. U 2. cjelini upoznali su se s okvirima za vrednovanje, okvirima za rad s darovitim učenicima i za rad s učenicima s posebnim potrebama te s kurikulumima sedam međupredmetnih tema. U 3. cjelini stjecali su kompetencije za rješavanje problema, učiti kako učiti i za pružanje podrške te promišljali o ishodima učenja, vrednovanju i planiranju. Od 11. srpnja do 20. kolovoza učitelji i nastavnici su po vlastitom izboru proučavali teme u Ljetnoj školi. Teme su se, između ostalog, odnosile na digitalne tehnologije u planiranju kurikuluma, eTwinning, citiranje u digitalnom okruženje, medijsku pismenost, uporabu microbita i natjecanje iz računalnog razmišljanja Dabar.  

U ovim virtualnim učionicima sudjelovalo je 1992 nastavnika, a dodijeljeno je ukupno 21 372‬ znački. 

 

 

Zbirno izvjesce za Srednju skolu from Skolazazivot

 

Izvjesce za virtualnu ucionicu szz pn from Skolazazivot

 

 

Predmetna nastava Srednja škola virtualne učionice
Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin