Virtualne učionice

Priroda i biologija – virtualne učionice 2018./19.

Priroda i biologija – virtualne učionice 2018./19.

Objavljeno: 23. srpnja 2019.

Pripreme za uvođenje kurikuluma nastavnih predmeta Priroda i Biologija i profesionalno usavršavanje učitelja prirode u Školi za život odvijalo se od svibnja 2018. do srpnja 2019. godine u tri virtualne učionice: 

Virtualna učionica za učitelje prirode u Školi za život okupila je učitelje iz 46 eksperimentalnih osnovnih škola kako bi se pripremili za eksperimentalnu provedbu predmetnog kurikuluma. Edukacija se provodila u dvije faze. Prva faza virtualne učionice trajala je od svibnja 2018. do kolovoza 2018. godine, a druga je faza virtualne učionice trajala od kolovoza 2018. do srpnja 2019. godine. Edukacija se sastojala od 12 tema u ukupnom trajanju od 84 sata, a sadržaji tema odnosili su se na učenje i poučavanje predmeta Priroda, razradu odgojno-obrazovnih ishoda, planiranje poučavanja, vrednovanje te na uporabu digitalnih alata za unaprjeđenje poučavanja u predmetu Priroda. U ovoj virtualnoj učionici sudjelovalo je 93 učitelja i učiteljica, a dodijeljeno je ukupno 302 znački. 

Virtualna učionica predmeta Biologija i Priroda za više savjetnike Agencije za odgoj i obrazovanje te voditelje županijskih stručnih vijeća otvorena je u studenom 2018. godine. Tijekom jednomjesečnog trajanja edukacije u ovoj učionici polaznici su razmjenjivali primjere dobre prakse i sudjelovali u raspravama o kompetencijama 21. stoljeća, promjeni paradigme poučavanja, aktivnom učenju i strategijama učenja. U ovoj virtualnoj učionici sudjelovalo je 58 polaznika, a dodijeljeno je 37 znački. 

Virtualne učionice za učitelje prirode otvorene su prosincu 2018., a edukacija je trajala do srpnja 2019. Sastojala se od šest tema (upoznavanje kurikuluma biologije i međupredmetnih tema, kurikulumski pristup, planiranje i poučavanje, razvoja kompetencija učiti kako učiti te vrednovanja). U ovoj virtualnoj učionici sudjelovalo je 801 učiteljica i učitelja, a dodijeljeno je ukupno 2762 znački. 

Ukupno je u sve četiri virtualne učionice za biologiju sudjelovalo 1339 učitelja i nastavnika, a dodijeljeno je ukupno 14 656 znački. 

Tijekom lipnja i srpnja održano je 30 skupova uživo na kojima je bilo 1081 sudionika.

Izvjesce virtualna ucionica za vise savjetnike i voditelje zsv a biologija priroda from Skolazazivot

 

Izvjesce virtualna ucionica pri from Skolazazivot

 

Izvjestaj virtualna ucionica or sz z priroda i from Skolazazivot
Priroda virtualne učionice
Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin