Fotogalerija

Regionalni stručni skup o predmetnim kurikulumima u Osijeku

Regionalni stručni skup o predmetnim kurikulumima u Osijeku

Objavljeno: 19. studenoga 2018.

U subotu, 17. studenog, održao se četvrti Regionalni stručni skup o predmetnim kurikulumima u Osijeku. Domaćini skupa bili su Osnovna škola Franje Krežme i Filozofski fakultet Osijek.

Na skupu je sudjelovalo 480 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su dio eksperimentalnog programa Škola za život. Pomoćnica ministrice Lidija Kralj održala je uvodni govor i otvorila skup.

Potom su se sudionici uputili u svoje učionice gdje su im održane radionice iz 19 školskih predmeta u trajanju od šest sati. Voditelji radionica bili su članovi Mentorske radne skupine, Radne skupine za razrednu nastavu i Radnih skupina za predmetne kurikulume i provođenje eksperimentalnog programa Škola za život. Radionice su uključivale teme vrednovanja, osmišljavanja aktivnosti za ostvarivanje ishoda učenja, strategije aktivnog učenja i poučavanja. Također, razmjenjivali su ideje, iskustva i primjere dobre prakse.

Regionalni stručni skupovi održavaju se u sklopu projekta „Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme (CKR)“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda.


Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin