Naslovnica

Smjernice za učenje namijenjene učenicima i roditeljima

Smjernice za učenje namijenjene učenicima i roditeljima

Objavljeno: 21. svibnja 2020.

U sklopu fakultetske nastave studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu napravili su smjernice za učenje namijenjene učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola, te roditeljima učenika nižih razreda osnovne škole. Zahvaljujemo na trudu i na dijeljenju izrađenih materijala.

 

Smjernice za učenje namijenjene učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole i učenicima srednjih škola nastoje odgovoriti na pitanja kako pronaći motivaciju za učenje te koje strategije učenja koristiti. Želja je autora savjetima učenicima pomoći da uče lakše i kvalitetnije i ove školske godine, ali i ubuduće. Smjernice za učenike dostupne su na poveznici. Smjernice su pripremili studenti 3. godine preddiplomskog i 1. godine diplomskog studija Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom asistentice, dr. sc. Vanje Putarek. Popis studenta koji su sudjelovali u izradi smjernica nalazi se na poveznici.

Uloga roditelja u obrazovanju vlastite djece značajno se promijenila – roditelji imaju povećanu odgovornost koja može biti dodatni izvor stresa. Kako bi pomogli roditeljima da olakšaju svojoj djeci nošenje s obavezama i lakše ih motiviraju na učenje, kreirane su Smjernice za učenje dostupne na poveznici. Smjernice za učenje pripremili su Stella Đudarić, Luka Lovrić i Karlo Maloča, studenti 3. godine preddiplomskog studija Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom asistentice, dr. sc. Vanje Putarek.

 


Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin