Dvojezičnost u okruženju za učenje – Bernarda Novak

Datum održavanja webinara: 10.02.2020. 15:00:00

Dvojezičnost u okruženju za učenje  – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će, tijekom sljedećih mjeseci, najuspješniji odgojno-obrazovni radnici, nagrađeni 2019. godine, predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Bernarda Novak

Dvojezičnost u okruženju za učenje

Predstavit ću iskustva na području odgojno- obrazovne integracije djece Roma s naglaskom na razvoj pozitivnog identiteta učenika Roma. Dat ću primjere iz prakse koji odgovaraju na pitanje Zašto djetetov prvi jezik u okruženju? Koje su zablude o učenju jezika?

Predstavit ću aktivnosti koje možemo raditi s učenicima koji kod kuće ne govore hrvatski jezik. Kako koristiti dvojezične materijale u razrednoj nastavi za djecu kojima je bajaški materinski jezik. Dat ću primjere kako uvesti dvojezičnost u razredno okruženje te zašto je to važno

Predavačica: Bernarda Novak, Osnovna škola doktora Ivana Novaka Macinec

Webinar će se održati 10. veljače 2020. godine u 15.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9859

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza (https://meduza.carnet.hr/index.php/media/videos?pack=462).

 


Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin