Tehnike poučavanja u novom ruhu – Marija Jurišić Šarlija

Datum održavanja webinara: 28.01.2020. 11:00:00

Tehnike poučavanja u novom ruhu – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

 

Marija Jurišić Šarlija
Tehnike poučavanja u novom ruhu

Nastavne tehnike u kojima je učenik aktivan sudionik nastavnog proces su poželjne i pripremaju učenike za ono što ih čeka u budućnosti.
Učenici se uče samostalnom radu, preuzimaju odgovornost za vlastito učenje, razvijaju kritičko mišljenje i socijalne vještine.
U webinaru će se izložiti primjeri korištenja nastavnih tehnika (insert tehnika, vođeno čitanje, razmisli – zapiši – podijeli, kategorizacija, KWL, mentalne mape) uz uporabu IKT-a (Padlet, AWW, One Note).
Dinamici nastave pridonose mnogi interaktivni kvizovi te će biti prezentirani interaktivni listići kreirani u alatu Liveworksheets i primjeri online kviza izrađeni u Wordwallu, Quizizzu  i Google Formsu koji su izvrsni za vrednovanje kao učenje i vrednovanje za učenje.
Suvremeni nastavnik mora doprijeti do svih učenika u razredu, od darovitih do učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.
Ostvarivanje tog cilja omogućava mu uporaba različitih tehnika poučavanja uz primjenu odgovarajuće suvremene tehnologije.

Predavačica: Marija Jurišić Šarlija, Zdravstvena škola Split

Webinar će se održati 28. siječnja 2020. godine u 11.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/8778


Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin