Važnost videodružine u medijskom obrazovanju učenika osnovne i srednje škole – Anita Tufekčić

Datum održavanja webinara: 06.02.2020. 13:00:00

Važnost videodružine u medijskom obrazovanju učenika osnovne i srednje škole – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će, tijekom sljedećih mjeseci, najuspješniji odgojno-obrazovni radnici, nagrađeni 2019. godine, predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Anita Tufekčić

Važnost videodružine u medijskom obrazovanju učenika osnovne i srednje škole

Svjedoci smo sve većeg značenja modernih medija u svakodnevnom životu (film, televizija, računalo, Internet) pa možemo pretpostaviti kako je medijsko obrazovanje djece sasvim nužno kako bismo ih osposobili za ravnopravno, kritičko i stvaralačko mišljenje. Filmski sadržaji posebno su važni, ali čine tek skromni dio nastave medijske kulture i promatraju se pretežno s teoretskog stajališta. Upravo stoga su videodružine, kao izvannastavna aktivnost, izvrstan način svojevrsne „nadopune“ manjkavosti nastave. Specifičnost filmskog izražavanja  jest u kombinaciji stvaranja riječju, slikom i zvukom, a kvalitetu obrazovanja i umijeća filmskog stvaranja moguće je postići jedino sustavnim, planskim djelovanjem od samih početaka školovanja. Kakvo je stanje u Republici Hrvatskoj i koji obrazovni programi nam se nude uz domaće i strane revije i festivale čut ćete na ovom webinaru.

Predavačica: Anita Tufekčić, Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“, Gunja

Webinar će se održati 6. veljače 2020. godine u 13.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9853

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza (https://meduza.carnet.hr/index.php/media/videos?pack=462).

 

 


Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin