Novosti

Zaključci i preporuke znanstvenog istraživanja učinaka pilot projekta e-Škole i Okvir za digitalnu zrelost škola

Objavljeno: 13. rujna 2018.

Zaključci i preporuke znanstvenog istraživanja učinaka pilot projekta e-Škole

U okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci proveo je znanstveno istraživanje kojim su se provjeravali učinci pilot projekta na:
• opće i specifične ishode učenja kod učenika
• digitalne kompetencije, stavove i iskustva učenika, odgojno-obrazovnog i administrativnog osoblja te
• razinu digitalne zrelosti škola općenito.
Informacije o metodologiji istraživanja te zaključke i preporuke provedenog istraživanja možete pročitati na mrežnim stranicama pilot projekta e-Škole.

Preuzmite “Okvir za digitalnu zrelost škola”

Okvir za digitalnu zrelost škola dokument je koji definira područja i razine digitalne zrelosti škola. Razvijen je u sklopu pilot projekta e-Škole, a usklađen s europskim okvirom DigCompOrg koji je primjenjiv na sve obrazovne institucije. Osnova je za zajedničko shvaćanje digitalne zrelosti svih dionika u sustavu obrazovanja, uključujući škole, osnivače škola (gradove i županije), agencije i ustanove u sustavu Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i samo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Saznajte više informacija o pet razina digitalne zrelosti, a kao vodič u planiranju i integraciji IKT-a u učenje i poučavanje te u poslovanje škole, preuzmite Okvir za digitalnu zrelost škola.


Podijelite članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin